Program
Regjeringa har i langtidsplanene for forskning og høyere utdanning satt seg mål om at alt fôr til oppdrettsfisk skal komme fra bærekraftige kilder. Skal Norge lykkes med bærekraftig vekst innen sjømatproduksjon, må næringen i større grad ta i bruk nye råvarer i fôr – og det raskt!

09:15
Kulturbadet
Åpning og registrering

09:35
Konfransier Malin Johansen med Frida Tradin og Fredrik Nordøy
Åpningshilsen

09:45
Statssekretær Kristina Sigurdsdottir Hansen (AP)
Regjeringens tanker for fremtidig råvareproduksjon

10:00
Kristin Hurum | Direktør bærekraft, kvalitet og HR | Cermaq
Samfunnsoppdraget bærekraftig fôr
Status fra ekspertpanelet, og hva er viktig for Cermaq som stor innkjøper av fôr.

10:20
Dag Sletmo | Sjømatanalytiker | DNB
Hvorfor er finansbransjen opptatt av laksefôr?
Hva vil drive veksten på lang sikt i lakseoppdrett og ha ser barrierene mot vekst? Hva er fôrets rolle i den sammenhengen?

10:40
Pause

11:00
Shradda Mehta | Forsker | SINTEF Ocean
SINTEF`s veikart for å løse fiskefôrknipa
Norge har som mål å bli selvforsynt med bærekraftig fôr til all matproduksjon innen 2030. Skal vi komme dit er det nødvendig å tenke nytt.

11:20
Henriette Hansen | LetSea
Hva skal til for kommersialisering av nye råvarer til fôr?

11:40
Vegard Denstadli | Teknisk direktør | BioMar
Utvikling av råvarer og rammevilkår
BioMar har som ambisjon om å redusere klimaavtrykket med 2,5 prosent hvert år frem mot 2030. BioMar mener rammevilkårene må endres for å øke andelen nye råvarer.

12:00
Lunsj

13:00
Musikkalsk innslag

13:10
Ernst M. Hevrøy | Senior Product Development Manager | Mowi Feed
Nye fôrråvarer for laksen og hva blir viktig fremover


13:30
Maja Bævre Jensen | Buisness Development Director | Aker Biomarine
Sigve Nordrum | EVP Animal Health and Nutrition | Aker Biomarine
Krill i dag, fôr i morgen: Aker Biomarines visjon og Qrill Aqua`s bidrag

13:50
Leonore Olsen | Forretningsutviler | Kystinkubatoren
Norsk tare som fôrråvare

14:05
Runar Fjellgaard | Pelagia
Bi-produkter til fôr – Sirkulærøkonomi i praksis

14:20
Håkon Nokhart | Strategy Manager | Antec Biogass
Hva vil etablering av biogassanlegg bety for havbruksnæringen?

14:30
Pause

14:50
Henry Thomassen | Fishbase
Fishbase- fremtidens oppdrett

15:00
Simen Abs Åkerøy | Arctic Cod
Torskefôr: fra larve til middagsbord

15:10
Torstein Kristensen | Head of Biology | ScaleAq
Fôringsteknologi for bedret bærekraft og biologi
15:30
Nå har vi snakket lenge om mulighetene, hva er realiteten?
Paneldebatt | Kommersialisering av fôrråvarer
Kristina Hansen | NFD

Ida Aursand | SINTEF Ocean

Dag Sletmo | DNB

Sigve Nordum | Aker Biomarine

Ann Cecilie Hilling | Inovation manager NCE Aquaculture

Vegard Denstadli | Biomar

16:15
Konferanseslutt
18:30
Kulturbadet
Velkomstdrink og mingling
18:50
Storsalen | Kulturbadet
Bankett åpent for alle
Treretters middag med garantert god stemning og feststemt underholdning.
Loungen åpnes 18:30 med mingling og velkomstdring.
18:50 åpnes dørene til middagssalen.
Våre partnere
















![NCE_Aquaculture[2]](https://fwdexpo.no/wp-content/uploads/2023/10/NCE_Aquaculture2.png)
Copyright © 2023 Utviklet av Sentrum Næringshage